72 hores.

a Sant Joan

Un cap de setmana a Sant Joan dóna per a molt, per això et recomanem també les rutes patrimonials que hem dissenyat per a tu, itineraris que et permetran conèixer el nostre poble, a més d’aproximar-te al mar, la singularitat de l’horta i la capital, Alacant.

Si has decidit passar tres dies amb nosaltres disposes d’una oferta turística interessant i variada adaptable a les teues necessitats. Si vols allotjar-te en un lloc cèntric de la població, et recomanem l’Hotel Vila de Sant Joan***, situat a la plaça de la Constitució, en plena zona comercial, i prop de la parada d’autobús de la línia 23, i la parada de taxis.

A més està situat a cinc minuts a peu del nucli antic, i a cinc minuts amb cotxe de la platja de Sant Joan. Si vols, per contra, allotjar-te als afores, et recomanem fer-ho en una típica casa de camp construïda en els segles XVII o XVIII en plena horta,  l’Hotel Torre de Sant Joan*** ,pròxim a les cases de Benimagrell i prop del mar .

Una altra opció ens l’ofereix l’Hotel Abril***, situat en l’N-332, molt prop de la seua àrea de servei, i a mitjan camí entre Sant Joan, el Campello i la platja. També podem allotjar-nos en l’hotel Santa Faz***, situat en la mateixa partida, al costat de la parada d’autobús, a pocs minuts del centre de Sant Joan. Una altra possibilitat interessant l’ofereix el Complex Sant Joan Grup PSN, situat molt prop del parc municipal, i pròxim a Benimagrell i la zona comercial del centre de Sant Joan.

COMPLEX PSN

HOTEL ABRIL

HOTEL ABRILHOTEL VILA SANT JOAN

FOTO DE SUSTITUCIÓN 3 - HOTEL TORRE SAN JUAN

HOTEL TORRE SANT JOAN

Si busques opcions més econòmiques, pots allotjar-te en les pensions Monreal o Colón, les dues situades en el centre de la localitat i molt ben comunicades. Si vols allotjar-te en un càmping, t’oferim la possibilitat de fer-ho en el Bon Sol o El Jardín, els dos situats prop de la platja, en un entorn ben comunicat, rústic i tranquil. També el nostre municipi compta amb una residència canina i parcs per a les mascotes perquè te les pugues emportar.

A l’hora de visitar la nostra localitat, també et recomanem fer-ho en vehicle propi o amb bicicleta, perquè et donarà molta més mobilitat. Per a connectar-te amb les poblacions veïnes pots usar el transport públic. Sant Joan compta amb la línia 23 que comunica Sant Joan, Mutxamel, Santa Faç i Alacant i recentment s’ha establit connexió també amb la veïna població de Sant Vicent del Raspeig i la universitat amb la línia 38. Per a visitar la platja tenim la línia 23, i per a Alacant hauràs d’agafar el 22. Per a visitar el Campello, agafarem la línia 23, i una vegada a Alacant, la línia 21. Els mesos d’estiu (juny a setembre) circulen, a més, les línies especials 30P i 31, que comuniquen Sant Joan amb la platja.

Día 1

a sant Joan

Dos dies a Sant Joan donen per a molt. El primer dia et recomanem que desdejunes en la cafeteria Robenove, amb productes típics artesanals d’elaboració pròpia.

Des d’allí pots visitar l’església parroquial Sant Joan Baptista (segles XVII-XIX), on destaca especialment la capella barroca del Santíssim Crist de la Pau.

Desprès et resultarà interessant apropar-te a la finca El Rellonge (s. XIX), on es pot gaudir d’un amé jardí de pins i altres espècies mediterrànies.

Des d’allí pots anar cap al camí de Lloixa, un camí medieval, per a anar fins a Santa Faç. ots fer-ho amb cotxe, bici o a peu, sempre en funció del temps de què disposes. Després de deixar els jardins La Concepció i Mançaneta, i passar al costat de la torre de defensa de Bonança, et pots desviar una mica cap a Salafranca per a poder conèixer la torre (s. XVI) i l’ermita de Santa Anna (S.XVII) Prop d’allí hi ha el tossal del Calvari, coronat per la seua ermita (s. XVIII), des de la qual s’albiren interessants vistes de l’Horta d’Alacant. Reprenent el camí de Lloixa, arribaràs a Santa Faç, on hi ha una de les relíquies més importants de la passió de Crist. La pedania encara conserva el seu sabor tradicional i el monestir (s. XVII-XVIII) acull el cambril on hi ha la Santa Faç; entrar-hi es converteix en un viatge en el temps fins al segle XVII. En acabar podem prendre un aperitiu o un cafè a l’hotel Santa Faz.

Continuem descobrint

Els dissabtes al matí no et pots perdre el mercat ambulant (roba, sabates, complements, decoració, alimentació, productes locals de l’horta, etc.) que es munta a Sant Joan, entorn del Mercat Municipal. Esmorzar en la cantina del mercat, és una bona opció. Aquest dia, Sant Joan és un formiguer de gent i d’ambient i un bon moment per a acostar-te a la zona comercial del centre. També pots aprofitar el matí per a anar de compres pels establiments comercials del centre de Sant Joan, o prendre un aperitiu en els bars dels voltants. Alguns dissabtes pots assistir també als concerts de Música a la Plaça, en qualsevol de les places de la localitat.

Arriba l’hora de menjar, i quina millor manera per a això que acostar-te al Restaurant Al Plat Vindràs, reconegut amb el *cachopo més popular del món en 2023 segons la Guia del *Cachopo. Una altra opció és Finca Santa *Luzia, situat en una antiga finca del municipi.

A la vesprada, et proposem acostar-te a la ciutat d’Alacant, molt vinculada a Sant Joan. En la ciutat una visita imprescindible ens obliga a pujar al castell de Santa Bàrbara, fortalesa medieval fundada pels musulmans sobre el tossal del Benacantil –al peu del qual hi ha de la platja del Postiguet i del Port– que va ser reformada en l’edat moderna i contemporània, i des de la qual es poden contemplar unes interessants vistes del mar Mediterrani i del port de la capital. Després, et convidem a visitar el nucli antic de la ciutat, on és molt recomanable la basílica de Santa Maria (segles XV-XVIII), des de la qual es pot apreciar una fantàstica panoràmica de la cara del Moro del Benacantil, o la cocatedral de Sant Nicolau (segles XVII-XVIII). Per a completar la visita a la ciutat, us recomanem una passejada per l’esplanada d’Espanya, de la qual destaca el seu paviment en crema ivori i roig Alacant, pedres alacantines i de negre calatorao, pedra saragossana, construïda a mitjan segle XX amb milions de tessel·les amb decoració ondulant.

Una vegada de retorn a Sant Joan, pots gaudir d’una de les activitats culturals de la Casa de la Cultura. Totes les setmanes, el teatre, la dansa o la música, tenen cita a Sant Joan.

Per a sopar et recomanem La Amstelería, a l’avinguda de la Rambla. Una altra opció interessant pot ser la Pizzeria Nando, al costat del Parc Municipal. Si t’agrada la cuina xinesa pots anar al restaurant Nan King, situat en el centre, i si prefereixes el menjar japonès et recomanem El Taiyo, molt prop de l’Ajuntament.

Després del sopar, l’àmplia oferta de pubs et permetrà poder triar on més t’abelleix acudir Si t’abelleix un ambient Chill Out et recomanem el Hanami. Una altra opció és visitar els pubs irlandesos: el St. John o el St. Patricks. Si t’agrada el Jazz, has de visitar El Refugio. Si per contra, eres amant del Rock, una bona opció serà L’Euterpe. I si t’abelleix ballar o un ambient amb música més comercial, pots acudir a l’O’clock Pub.

Esplanada d’Espanya (Alacant)

Día 2

a sant joan

Per a començar el dia et recomanem prendre un bon desdejuni en la Gelateria-Cafeteria Xixona, que presenta productes típics d’elaboració artesanal, en el centre de la Rambla.

Els dissabtes no deixes de visitar el Mercat Municipal. Entorn seu s’organitza el mercat ambulant, en el qual podràs trobar productes variats (roba, sabates, complements, decoració, alimentació, productes locals de l’Horta, etc.). Esmorzar en la cantina del mercat, és una bona opció. També pots aprofitar el matí per a anar de compres pels establiments comercials del centre de Sant Joan, o prendre un aperitiu en els bars de voltants.

Per a menjar et recomanem acudir al restaurante Villa Antonia, situada en una casa tradicional pairal del segle XIX, que ens ofereix cuina mediterrània. Una altra opció és visitar el restaurant Ática al costat del Parc Municipal.

A la vesprada et proposem acostar-te a la ciutat d’Alacant, molt vinculada a Sant Joan. En la ciutat una visita imprescindible ens obliga a pujar al castell de Santa Bàrbara, fortalesa medieval fundada pels musulmans sobre el tossal del Benacantil –al peu del qual hi ha de la platja del Postiguet i del Port- que va ser reformada en l’edat moderna i contemporània, i des de la qual es poden contemplar unes interessants vistes del mar Mediterrani. Després, et convidem a visitar el nucli antic de la ciutat, on és molt recomanable la basílica de Santa Maria (segles XV-XVIII) o la cocatedral de Sant Nicolau (segles XVII-XVIII). Per a completar la visita a la ciutat, us recomanem una passejada per l’esplanada d’Espanya, de la qual destaca el seu paviment de tessel·les amb decoració ondulant i prendre una copa per a conèixer l’ambient vespertí de la ciutat en el recentment conegut com a «tardeo».

Una vegada de retorn a Sant Joan gaudeix de nou de l’oferta cultural de la Casa de Cultura, on es donen cita la música i l’art. Per a sopar, una opció interessant és la Pizzeria Duetto, situada en l’avinguda de la Rambla, on podrem assaborir especialment de la cuina gallega i italiana. Una altra opció pot ser el restaurant Sis Cuines. Després, com el dia anterior, et convidem a gaudir de la variada oferta d’oci en els pubs de Sant Joan.

Día 3

a sant joan

Ermita Verge del Loreto (Sant Joan d’Alacant)

T’animem a desdejunar en la xurreria San Juan. Després, pots acostar-te a Benimagrell, el poblat d’origen musulmà, que ha conservat el seu traçat original. Una vegada allí et proposem que acudisques als forns tradicionals El Forn Antic-Fleca Ballesteros i El Forn de Ginés que fabriquen un dels pans més apreciats de la comarca de l’Alacantí, on acudeixen nombrosos alacantins a comprar el pa d’aquests obradors tots els caps de setmana. També et recomanem que recórregues el carrer fins al final, on hi ha la finca Vil·la Ramona (anterior al s. XIX), i que visites l’ermita tardogòtica de Sant Roc (s. XVI). Els diumenges, a més, pots acudir al mercat ambulant d’artesania i aliments.

Després et proposem que t’acostes a l’assut de Sant Joan (segles. XVI-XVIII) en el llit del riu Sec, una imponent construcció feta amb carreus, que servia per a desviar part de l’aigua provinent del Pantà de Tibi cap a Sant Joan a través de la séquia del Gualeró i que regava tota l’horta d’aquesta zona. Des d’allí pots tornar per Mutxamel, la localitat veïna per l’interior, que comparteix amb Sant Joan ser el cor de l’horta. D’aquesta població destaquem el barri tradicional del Ravalet, l’albereda i l’ermita de Montserrat, el palau i els jardins de Penya-serrada (s. XVIII). També és recomanable visitar l’església parroquial (segles XVI-XVIII), de la qual destaquen la torre defensiva (s. XVI) i la capella de la Mare de Déu de Loreto.

Després d’això, tornem a Sant Joan, on el segon diumenge de cada mes es pot gaudir del Mercat d’Artesania de productes agrícoles i ecològics Arrels. És també una bona oportunitat perquè prengues un aperitiu als bars de la Rambla, gaudint de la variada oferta d’aquestos.

A l’hora de dinar, una opció molt interessant és el restaurant Mi Casa, especialitzat en arrossos, en direcció a la platja, el restaurant La Dehesa del Mazo, especialitzat en cuina castellana, o Marc & Bo, restaurant especialitzat en el menjar italià i mediterrani, que a més compta amb terrassa

Després de la migdiada, et proposem recórrer el camí de les torres de l’horta amb bicicleta per la Condomina, Sant Joan i Mutxamel, un recorregut molt agradable en pla que es fa tranquil·lament en dues hores, començant per la torre La Cadena a l’avinguda del Pintor Pérezgil, prop de l’Hospital de Sant Joan. Merescut sopar després de passejar amb bici en qualsevol dels bars o restaurants del centre de la localitat

Finca *Peñacerrada (Mutxamel)

Torre La Cadena (Sant Joan d’Alacant)

Després, de nou una bona copa en algun dels nostres pubs per a finalitzar el dia, mai ve malament, mentre comences a planificar la teua pròxima visita amb nosaltres.