Salut i Benestar

El nostre municipi des de les seues àrees sanitàries i de benestar social, tenen com a missió potenciar la promoció de la Salut pública mitjançant la prevenció, informació, formació i vigilància sanitària, gestionant els recursos propis orientant-los a millorar la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes de Sant Joan d’Alacant.

Els seus parcs i jardins, hotels i residències, conviden al descans i benestar.

Els centres sanitaris es poden buscar en la nostra web a través de la pestanya de salut i benestar. Tenim els pilars sanitaris de referència provincial com són l’Hospital Universitari de Sant Joan d’Alacant i la Universitat Miguel Hernández (UMH) amb les Facultats de Medicina i Farmàcia, a més del Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana i el Centre de Salut.

Però l’Institut de Neurociències dependent de la UMH i el CSIC, és referent a nivell europeu. Des de 1999, l’Institut s’ha consolidat com un centre de referència nacional i internacional en el camp de la neurociència. En 2013, l’Institut va obtindre l’acreditació de Centre d’Excel·lència Severo Ochoa i dins del seu equip de científics, compta amb els següents Premis Rei Jaume I en Investigació Bàsica: Carlos Belmonte (1992), Ángela Nieto (2009) i Óscar Marín (2011).

També es troba en el municipi el Centre Psiquiàtric i la Unitat Antialcohòlica, dependents aquests dos últims de la Diputació Provincial. Entre els serveis comunitaris i previsió sanitària es troba el Complex residencial Sant Joan (PSN) i, Residència de Pensionistes Ferroviaris, pel seu caràcter assistencial. El Centre Municipal de Majors «Salvador Gosálbez Alberola» per contra, és un referent sociocultural per a aquest col·lectiu, amb la seua variada oferta de tallers i activitats.