PATRIMONI NATURAL

Muntanya Calvari

En l’extrem occidental de Sant Joan d’Alacant, es troba la muntanya Calvari, un dels enclavaments més singulars del municipi. Aquest promontori elevat sobre la depressió litoral constitueix un extraordinari mirador des del qual s’albira el Camp d’Alacant. Des dels seus 101 metres d’altura sobre el nivell de la mar es poden contemplar alguns de les fites geogràfiques més importants de la província. El parc està condicionat com a àrea recreativa. Disposa de berenadors per a fer pícnic i gaudir de les vistes. La vegetació del paratge és arbustiva i compta amb una pineda en el seu extrem sud.

Pla turístic Sant Joan d’Alacant

Àrea Recreativa de la Coix

El Parc Forestal de la Coix, situat a l’oest del terme municipal és una zona composta per diferents terrasses d’antics cultius que alberguen en l’actualitat un bosc mediterrani. La seua àrea recreativa compta amb taules, aigua, ombra, punt de reciclatge i un mirador.

Llit del Riu Sec

Aquesta part del riu, com el seu propi nom indica, està parcialment seca la major part de l’any, constituint un bon exemple del que es denomina ric-rambla. Gràcies a l’aportació continuada dels excedents d’aigua de la depuradora, actualment es manté un cabal mínim d’aigua tot l’any.

Jardins La Concepció i Manzaneta

Aquest meravellós parc està situat en el corriol de Sant Joan, en el tram pertanyent al carrer Hernán Cortés. Originàriament els jardins formaven part de les finques La Concepció i Manzaneta, dues belles construccions del segle XVIII que van ser concebudes com a habitatges típics de l’Horta Alacantina, i que en el segle XIX es van transformar en habitatges burgesos. Es tracta de l’enclavament més pintoresc de Sant Joan d’Alacant, gràcies a l’espectacularitat dels exemplars arboris monumentals, juntament amb l’encant de les edificacions.

Pla turístic Sant Joan d’Alacant

Arbres Singulars

La salvaguarda del Paisatge passa per la protecció del patrimoni natural i cultural del territori, per la qual cosa ajuda a la preservació de les manifestacions identitàries d’una població. L’arbre és sens dubte un símbol cultural i d’unió entre l’home i la naturalesa, sent freqüent trobar-nos en els municipis, exemplars centenaris d’alta significació per la seua un gran valor històric, cultural i social. Per a conscienciar a la població de Sant Joan d’Alacant s’ha creat el Catàleg d’Arbres i Arbustos Singulars amb l’objectiu de pal·liar les agressions que pot patir aquest patrimoni viu.

Ocells Comuns

L’Ajuntament de Sant Joan d’Alacant a través de la sensibilització ambiental lluita per la pervivència dels ocells comuns, amb especial atenció a l’avió comú- Delichon urbicum, ja que aquests ocells consumeixen fins a 1000 insectes diaris, reportant un benefici interessantíssim a l’agricultura, com és el frenat de plagues en els cultius. A més de la pràctica proteccionista d’espècies amenaçades es persegueix el manteniment de les unitats biològiques presents en la nostra zona, perquè de la biodiversitat depén la qualitat de vida de la població on la convivència d’aquestes espècies en la societat, és una realitat.