Esports i Tornejos

Sant Joan d’Alacant és un municipi molt actiu i esportista. I consegüentment, compta amb múltiples clubs i associacions esportives el que permet oferir una gran varietat deportes i activitats físiques per a tots els santjoaners, adults, xiquets i joves.

El Poliesportiu Municipal es converteix en dinamitzador de les activitats esportives amb la realització d’Escoles Esportives per als més xicotets, així com el desenvolupament de diferents lligues d’àmbit provincial i autonòmic. Disposa d’àmplies instal·lacions per a la pràctica de multitud de disciplines esportives entre les quals es troba la petanca i la pilota valenciana.

Poliesportiu Municipal

La Pilota

Parlar de pilota, és parlar de tradició, parlar d’esport i parlar de cultura, i a Sant Joan d’Alacant, aquest conjunt d’ítems els manté a la perfecció el Club de Pilota Benimagrell. Tots els membres del club mantenen el seu ús fent esport i transmetent la nostra cultura a familiars i veïns, però no sols als del barri de Benimagrell, no, sinó també a diferents regions d’Europa. Fent un recorregut històric des de sempre la pilota valenciana ha estat molt lligada al nostre poble, a través de persones molt lluitadores.

La Petanca

Aquest esport desperta grans emocions entre els veïns santjoaners. Tant és així que les pistes han acollit nombrosos campionats al llarg de tot l’any tant a nivell local com nacional. Entre aquests campionats estan: els tornejos autonòmics entre les diferents municipis locals, el Campionat Quadrangular de Petanca organitzat per “Amics de la Petanca” o el Campionat d’Espanya de Petanca Individual femenino i masculinode la mà de la Federació Espanyola de Petanca

Tots els dissabtes i diumenges a les 17 hores qui ho desitge, pot acostar-se per a un Concurso Melé de Petanca, en les pistes del carrer Pintor Ribera, al costat del Centre de Majors Salvador Gosálbez Alberola. El sistema de joc és per dupletas a bombo i ho organitza el Club de Petanca Sant Joan

Altres Activitats Esportives

Des de fa 5 anys, se celebra a Sant Joan una Carrera Nadalenca que anima a santjoaners i visitants a participar en reptes adaptats a tots els nivells: de 5 km, 10 km i Infantils, distingint les diferents categories per sexe. La prova corresponent als 10 km forma part del “Circuit 10k Costa Blanca Alacant Trofeu Informació” organitzat per Pepe Brotons.

La finalitat del Circuit és fomentar l’activitat física i que aquesta servisca com a factor de prevenció de malalties cardiovasculars, alhora que s’ofereix la possibilitat d’ocupar un temps d’oci, en definitiva, esport per a tots. Tractant d’oferir als ciutadans la possibilitat de participar durant tot l’any en aquesta mena de proves dins de la Província d’Alacant.

Associacions Esportives

Entre aquests clubs que podràs trobar en el Poliesportiu Municipal Sant Joan d’Alacant, al Carrer Sant Antoni, s/n, o trucant al telèfon 965 65 58 49, es troben:

G.C.Sr. SANT JOAN (FUTBOL)

C. BÀSQUET SANT JOAN

C. HANDBOL SANT JOAN

C. KARATE SHOTOKAN SANT JOAN

C. TENNIS SANT JOAN

C. VOLEIBOL SANT JOAN

C. PETANCA SANT JOAN

C. FRONTÓ SANT JOAN

C. COLOMBICULTURA SANT JOAN – EL COLOM ESPORTIU

C. ORIENTACIÓ SANT JOAN

C. PILOTA VALENCIANA BENIMAGRELL

C. BOWLING SANT JOAN

GRUP MUNTANYEC SANT JOAN

SOCIETAT CICLISTA DE SANT JOAN

SOCIETAT DE PESCA ESPORTIVA DE SANT JOAN

CLUB ATLETISME SANT JOAN

C. VOLEIBOL LLOIXA SANT JOAN