Art i Cultura

Casa de la Cultura

La Casa de la Cultura de Sant Joan d’Alacant es troba en el carrer La Mar s/n, enfront de la Plaça José Carreras, les dependències de la qual comparteix la Regidoria de Cultura i la Regidoria de Joventut. Aquesta Casa compta amb la versatilitat de les instal·lacions destacant el seu Auditori «Antonio Gil» de 500 butaques, a més de tindre sales per a la realització de conferències i exposicions. També es desenvolupen obres teatrals, audicions musicals i en ell es projecta les Mostres i Festivals com el Festival de Cinema de Sant Joan d’Alacant que en el 2016, va obtindre el Certificat de Qualitat Festivals Curtmetratge per l’Associació de la Indústria de Curtmetratges (AIC).

AGENDA CULTURAL 2023

FESTIVAL DE CINEMA 2023

Biblioteca Municipal

La Biblioteca Municipal de Sant Joan d’Alacant es troba en el nou edifici Centre Cultural Municipal, en l’Avinguda Rambla de la Llibertat, 22, compartint espai amb l’Arxiu Municipal. Va nàixer en la dècada dels setanta i conserva un fons de més de 40.000 documents. Ha tingut diverses seus fins a la seua recol·locació definitiva. La biblioteca és molt espaiosa, lluminosa i actual. Ocupa dues plantes de l’edifici sumant més de 1200 m² de superfície. Compta amb una sala d’estudi amb capacitat per a 150 persones. L’any passat van donar préstec 26.325 documents.

Arxiu Municipal

La gestió documental, la custòdia i el servei del patrimoni documental santjoaner són les línies que marquen l’acció de l’Arxiu Municipal de Sant Joan d’Alacant(AMSJA). Per a les persones aficionades a la història, ja siguen investigadors, professionals o apassionats de conéixer el passat, el *AMSJA ofereix un espai on aproximar-se a la documentació i la seua utilització com una manera enriquidora d’entreteniment cultural. L’arxiu comparteix edifici amb la Biblioteca Municipal en l’en el Centre Cultural de l’Avinguda Rambla de la *Llibetad, 22.