Festes de Fabraquer
Les festes de Fabraquer obrin el període festiu fort que antecedeix a les festes del Crist. Se celebren en aquest pintoresc enclavament de l’horta el primer i segon cap de setmana d’agost en honor a la Verge del Rosari, organitzades per la comissió de festes de Fabraquer i la col·laboració dels ajuntaments de Sant Joan d’Alacant i El Campello, ja que la partida es troba dividida entre tots dos municipis.
Originalment les festes se celebraven entorn de l’ermita de la finca Abril ja des del segle XIX, no obstant això, quan l’ermita va ser inclosa en la prop de la finca i tancada al públic, els veïns van quedar sense lloc de culte i les seues festes van ser interrompudes.
No obstant això, en 1966 els veïns de Fabraquer van recuperar la seua festa gràcies a l’entusiasme de tots que van decidir celebrar-les com antany. Es va crear una nova comissió de festes encarregada d’organitzar els actes. Les festes van tornar a rodar amb l’assistència i participació de nombrosos veïns de Sant Joan; fins i tot es va tallar en 1970 la nova imatge de la Verge del Rosari a càrrec dels germans Blanco.
No obstant això, malgrat els esforços, molt poc després es va interrompre la festa, i va caldre esperar fins a 1981 per a recuperar-la, data des de la qual s’han celebrat fins ara afortunadament. En aquells anys els actes es van consolidar definitivament tenint com a escenaris principals, a més del camí de Marco, l’ermita de la Mercè i el poliesportiu municipal de Sant Joan.
En 1991 es va construir una nova ermita per part dels veïns per a poder celebrar allí el culte setmanal i, per descomptat, per a poder celebrar diversos actes de les festes. Des de llavors, és un dels elements més típics de Fabraquer i un dels seus edificis més representatius.
En l’actualitat els actes principals compten amb la proclamació de les romeres, cercaviles, menjades de germanor, i els actes centrals com la romeria amb la Verge del Rosari pel camí que travessa aquest enclavament de l’Horta, acte amb un clar sabor i tipisme de l’horta.