Casa de la Cultura

Instal·lacions

Auditori: amb capacitat per a 500 persones (s’utilitza per a programació teatral, concerts, esdeveniments, congressos, cinema, mostres, festivals i lliuraments d’orles dels Centres Educatius del municipi.

Sala de conferències: amb capacitat per a 50 persones, dotada de mitjans audiovisuals, és utilitzada per a tallers, conferències, presentació llibres, rodes de premsa i xarrades divulgatives.

Sala d’exposicions: denominada Sala de Pablo Lao.

Sala d’arts escèniques i circenses: per als tallers de teatre i circs, així com els assajos dels diferents grups amateurs del municipi.

Sala d’arts plàstiques: espai destinat per a impartir tallers de Pintura, Escultura, Ceràmica i Manualitats.

Sala de dansa: espai destinat per als tallers de Ballet i Dansa.

Sala polivalent: espai reservat per a diversos tallers com a Taitxí, preparació al part, lactància, balls de saló.

Auditori d’assaig de la Societat Musical La Paz: situada en un annex a l’auditori, aquesta equipat per als assajos dels músics de la Societat.

Casa de la Cultura

Façana Casa de la Cultura

Serveis

Consell Municipal de Cultura: El Consell Municipal de Cultura de Sant Joan d’Alacant és un òrgan de participació, a través del qual, els diferents col·lectius i/o persones relacionades amb el sector cultural del municipi poden trobar un fòrum adequat per a canalitzar les seues opinions, suggeriments, necessitats, problemàtiques, propostes, iniciatives, i inquietuds, i que aquestes puguen ser tingudes en compte a l’hora de la presa de decisions municipals que els puguen afectar, així com conjuminar esforços per a rendibilitzar el treball realitzat en la cerca d’objectius comuns.

El Consell Municipal de Cultura es va constituir el 16 de març de 2015, els membres del Consell van cessar íntegrament amb la renovació de la corporació. En aquests moments s’està treballant per a convocar als nous membres del Consell.

S’han elaborat 5 Comissions de treball Permanents:

1. Arts plàstiques i visuals. Audiovisual, cinema i fotografia.

2. Arts escèniques i circenses.

3. Música.

4. Lletres i còmics.

5. Patrimoni cultural i cultura popular.

Certàmens i Mostres

Certamen Nacional de Pintura Vila de Sant Joan d’Alacant. XLIX Edició

Festival de Cinema de Sant Joan d’Alacant. XVI Edició sobre Curtmetratges amb el Certificat de Qualitat Festivals Curtmetratge 2016 per l’Associació de la Indústria de Curtmetratges (AIC)

Certamen de Narrativa Foguera Plaza Maisonnave. X Edició

Certamen Nacional de Fotografia Vila de Sant Joan d’Alacant. III Edició

Mostra de Teatre Grecollatí. I Edició

Congressos Estudiants de la UMH

Congrés d’Estudiants de Fisioteràpia

Congrés d’Estudiants de Farmàcia

Congrés d’Estudiants de Teràpia Ocupacional

Congrés d’Estudiants de Podologia

Agenda cultural: Actualment la programació es fa bimensual i se sol publicar en la web de l’Ajuntament, Turisme i en format paper, procurant que estiga disponible al carrer sempre a l’inici del període al qual correspon.

Tallers culturals

Societat Musical La Paz: concerts extraordinaris, concerts de Primavera, Santa Cecilia, Nadal, Audicions al juny i Desembre, Festivals d’Estiu i el Memorial Ignacio Melón.

Orquestra de Pols i Pua de Sant Joan: concerts extraordinaris, concerts de Primavera, Santa Cecilia, Nadal i Festivals d’Estiu.

Orfeó de Sant Joan: concerts extraordinaris, concerts de Primavera, Santa Cecilia, Nadal i Festivals d’Estiu.

Representacions teatrals: durant tot l’any es programen d’una a dues obres de teatre de tots els grups teatrals del municipi (Treatre, Kynortion, Lapsus, Miranos, Associació Cultural Lloixa i de recent creació El Galliner. També al final de curs (juny), sol realitzar-se representacions dels tallers de teatre.

Durant els mesos de Juliol i Agost se celebren els Festivals d’Estiu, instal·lant en l’exterior de la Casa de Cultura, en el cor de la plaça de José Carreras, escenaris per a celebrar diversos esdeveniments oficials i musicals.

Convenis i col·laboracions

Conveni amb la UMH (Universitat Miguel Hernández)

Conveni amb la UA (Universitat d’Alacant)

Col·laboració amb Creu Roja (cessió de Salas de la Casa de Cultura i Centre Cultural)

Col·laboració amb la Unitat d’Atenció a la Família-Dr Esquerdo (cessió de Salas de la Casa de Cultura i CentroCultural)

Col·laboració amb el Conservatori Vila de Sant Joan (impartint classes en les nostres instal·lacions sobre instruments de vent fusta, vent metall, corda fregada, percussió i piano.

Escola de Creació Jove

L’Ajuntament de Sant Joan d’Alacant, a través de la Regidoria de Joventut, i d’acord amb l’Art. 48 de la Constitució Espanyola que estableix, que “els poders públics promouran les condicions per a la participació lliure i eficaç de la joventut en el desenvolupament polític, social, econòmic i cultural”, i amb la finalitat de potenciar la capacitat creativa de la gent jove, crea l’Escola Municipal de Creació Jove.

Aquesta Escola Municipal de Creació Jove, que es va posar en marxa per primera vegada a principis de l’any 2008, sorgeix amb l’objectiu de satisfer les inquietuds creatives dels i les joves de Sant Joan d’Alacant, amb la realització d’activitats relacionades amb les arts plàstiques, escèniques, musicals, audiovisuals, etc. Fomentant d’una banda, un lloc d’aprenentatge, i per un altre proporcionant un espai de trobada i d’intercanvi de coneixement en l’àmbit de l’expressió artística, i alternativa d’oci els caps de setmana.

Premi del Público Alacant a Escena 2014 “MERAVELLÓS”

Curs de teatre musical

Els objectius:

– Potenciar les capacitats creatives entre els i les joves en alguna disciplina de l’expressió artística.

– Fomentar la participació de la joventut i promocionar l’associacionisme juvenil en l’àmbit de la creació artística.

– Fomentar un nou model per a ocupar el temps lliure dels i les joves d’una forma més creativa.

– Promocionar una forma d’oci alternativa a l’habitual els caps de setmana que és quan es desenvolupen els tallers.

Mostra Joventut a l’interior de la Casa de la Cultura

Projecte Ens Movem

Ens Movem és un projecte de la Regidoria de Joventut on els protagonistes són joves amb diverses capacitats que s’uneixen amb l’objectiu de crear un moviment de cooperació, solidaritat, creativitat, aprenentatge mutu i inclusió a través de les arts escèniques.

Part del treball en grup sense importar les característiques específiques de cadascun. D’aquest grup sorgeix una cosa màgica en el qual els i les joves extrauen un aprenentatge mutu enriquidor de tot el procés. Estímuls molt positius que constitueixen un patrimoni molt valuós i que conformen l’eix central del projecte.

L’experiència viscuda a través del projecte és el que porta a la seua utilització com a recurs per a la sensibilització a joves sobre la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual. D’aquesta manera, ajudem a un dels interessos més importants: difondre i donar a conéixer el projecte com a eina per a la visibilització i normalització de la diversitat funcional, fomentant el respecte i l’acceptació a les persones amb capacitats diverses.

Projecte Ens Movem

Ens Movem + oci inclusiu

Es treballa una oferta d’oci inclusiu a través d’activitats d’oci, de vaig donaŕa o de cap de setmana, que al seu torn tinguen un cará*cter formatiu i complementari en l’ámbito de les arts escé*nicas. Durant un cap de setmana, es combinen activitats de perfeccionament de les arts escénicas, amb activitats de evaluación, dinamización i cohesión de grup, así com a activitats dt.́s lúdiques com a visites turísticas als municipis on es realitza l’activitat.