Torres De l'Horta
Torre Salafranca
Transitant pel Camí del Serení ens trobem amb la torre Salafranca. Aquesta noble construcció, erigida en el segle XVI, formava part del sistema de torres que proporcionaven vigilància i salvaguarda als habitants d'aquest enclavament a la fi del Renaixement i tota l'Edat Moderna, època en la qual el Camp d’Alacant era sovint atacat per pirates. Com és habitual la torre forma part d'un habitatge. Afortunadament l'estatge continua habitada, la qual cosa ha permés mantindre el conjunt en un bon estat de conservació.
Torre Bonança
Al costat del naixement del camí de Lloixa trobem aquesta noble construcció del segle XVI. Lloixa era un enclavament medieval que apareix esmentat en antics documents ja l'any 1300. Si la finca se situa en un enclavament mític, no menys llegendària és la família que l'habita, els Pascual de Bonança, d'ací el nom de la torre que encara conserva l'escut nobiliari de la família. Està declarada Bé d'Interés Cultural, juntament amb la resta de torres defensives de l'Horta.
Torre La Cadena
Construïda en el segle XVII, va ser residència dels senyors Comtes de Casa-Rojas. Es troba en l'avinguda Pintor Pérez Gil, una via molt transitada en connectar la xarxa viària amb el Campus universitari de Sant Joan, l'hospital clínic, i els barris residencials de les platges. Però aquesta carretera es va construir en el primer lustre dels anys 2000. Fins a aqueix moment al sud de la Cadena només hi havia un vell camí envoltat d'horts que s'estenien fins a la veïna torre de Soto, habitada dels senyors de Soto Amé.
Torre Ansaldo
En la partida de Fabraquer Nord, al costat de l'institut Luis García Berlanga, trobem les restes del que va ser la Finca Ansaldo. Antany un enclavament pròsper i fèrtil, hui immers en l'oblit. A la fi del segle XV es va alçar la seua torre defensiva, sent una de les Torres de l'horta més antigues que es conserven a Sant Joan. Posteriorment, en els segles XVI i XVII, es van construir diferents edificacions residencials, agrícoles i religioses. La finca va pertànyer a la cèlebre família Ansaldo, originària de Gènova, que s'assentisca definitivament a Alacant a mitjan segle XVII.