Biblioteca Municipal

La Biblioteca Municipal de Sant Joan d’Alacant ha tingut diverses seus fins a la seua recol·locació definitiva en l’actual edifici del Centre Cultural. Va nàixer al començament de la dècada dels setanta, on es va proposar en els baixos de l’Ajuntament, però finalment el projecte es va posposar.

Després de deu llargs anys d’espera els fons de la Biblioteca es van instal·lar en un xicotet edifici en carrer del *Mercat, edifici que també acollia a les associacions culturals. Va començar la seua marxa en aquell edifici de “La Cultural”, cap a 1980, de la mà del nostre primer bibliotecari Sr. Maximiliano Pastor. Però cinc anys després es va decidir derrocar l’edifici, traslladant de nou tot el mobiliari i col·lecció documental a un local provisional del carrer 6 de Desembre. Allí van dormir en l’oblit 4 o 5 anys.

En 1989 mitjançant un conveni amb la CAM, l’Ajuntament va reubicar la Biblioteca de manera provisional en un cèntric local fins que es construïra el nou edifici de la Casa de Cultura, el projecte de la qual s’estava abordant. El 9 d’octubre de 1993 es va inaugurar amb moltes expectatives la nova Casa de Cultura al Carrer de la Mar. En les seues instal·lacions es tenia projectat la nova biblioteca, però la realitat és que no satisfeia a l’ingent volum de llibres requerit i la quantitat de públic que havia d’acollir.

Finalment, el 27 de març de 2011, gràcies al Pla d’Ajuda del Govern, s’inaugurava la Biblioteca de Sant Joan d’Alacant en el nou edifici denominat Centre Cultural Municipal, en l’Avinguda Rambla de la Llibertat, compartia espai amb l’Arxiu Municipal.

La Biblioteca Pública de Sant Joan d’Alacant està integrada en la Xarxa Electrònica de Lectura Pública Valenciana.

Serveis

La Biblioteca Municipal de Sant Joan d’Alacant dependent del seu Ajuntament és un servei públic d’accés lliure i gratuït, a excepció del préstec interbibliotecari que pot generar algun cost per a l’usuari.

Consulta en Sala: ací trobaràs un lloc tranquil i lluminós per a poder buscar, descobrir, navegar i llegir.

Informació i Referència: amb aquest servei ens ocupem *personalizadamente de les teues necessitats d’informació. Aquest servei atén consultes d’informació general (funcionament de la biblioteca, organització de fons, ús de catàleg automatitzat) i caràcter específic (consultes bibliogràfiques, obtenció de documents, informació pràctica de caràcter variat, documentació legislativa, etc.).

Préstec de Documents: amb aquest servei pots portar-te a casa documents de la Biblioteca durant un temps determinat, sempre que disposes de carnet de lector.

Préstec de Llibres Electrònics a través de E-*Biblio: eBiblio Comunitat Valenciana és un servei de la Xarxa Electrònica de Lectura Pública Valenciana que fa possible la lectura de llibres electrònics a través d’internet. E-Biblio posa a la disposició de la ciutadania una plataforma tecnològica, que li permet accedir al catàleg i amprar les principals novetats editorials en format digital per a poder-les llegir en diferents dispositius: tauletes, telèfons intel·ligents, ordinadors personals o lectors de llibres electrònics.

cab_biblioteca

Propostes de lectura a la Biblioteca municipal Sant Joan d’Alacant

Interior de la biblioteca municipal de Sant Joan d’Alacant

Préstec de E-readers o Lectors de Llibres Electrònics: d’acord amb el nostre objectiu de brindar als ciutadans la possibilitat d’accedir a la informació i el coneixement en tots els suports que les noves tecnologies ofereixen, la Biblioteca de Sant Joan d’Alacant posa en marxa el seu servei E-reader, que permet a totes les persones amb carnet d’adult de la Xarxa de Lectura Pública Valenciana, emportar-se en préstec un dispositiu lector de llibres electrònics.

Préstec Interbibliotecari: podràs obtindre d’una altra biblioteca qualsevol tipus de document que no estiga disponible en el nostre fons.

Préstec Col·lectiu: la biblioteca ofereix a entitat pública, associació o col·lectiu ciutadà beneficiar-se d’un préstec especial de lots de documents per una duració màxima de 30 dies prorrogables una vegada.

Servei d’Internet i Ofimàtica: podràs navegar per la Xarxa i utilitzar els programes d’ofimàtica de forma totalment gratuïta. Per a això comptes amb cinc ordinadors en la primera planta i un en la planta baixa, i connexió wifi en totes les dependències de la Biblioteca.

Formació d’Usuaris: la formació d’usuaris ens permet ensenyar als nostres usuaris eines per a conéixer i saber utilitzar la Biblioteca, els seus serveis i els seus recursos de cerca documental.

Activitats Culturals i d’Animació a la Lectura: des de la Biblioteca tractem d’organitzar activitats que tinguen com a objectiu donar a conéixer la biblioteca i fomentar el seu ús com a centre públic d’accés a la informació i la cultura: Visites escolars, “L’Hora del Conte”, tallers….

Pregunte: les biblioteques responen: el sistema «Pregunte, les biblioteques responen» és un servei d’informació públic en línia, gestionat i atés de manera cooperativa per biblioteques provincials i municipals de les diferents Comunitats Autònomes.

Activitat a la biblioteca municipal amb xiquets, gossos i lletres

Sabies que…?

En el 2015 ens van visitar 54.787 persones.
A la Biblioteca disposem de 6 ordinadors d’ús públic i gratuït.
La Biblioteca és també un laboratori.
A la Biblioteca compartim experiències a través del projecte “Què saps”?
A vegades ens visiten gossos ensinistrats per a llegir amb nosaltres.
En la zona infantil-juvenil els xiquets i xiquetes poden disfressar-se, pintar i fer manualitats.
Et pots emportar en préstec un lector de llibres electrònics.
Com a curiositat, oferim un taller de bricolatge.