En un emotiu acte que reflectix la profunditat i riquesa de la Setmana Santa a Sant Joan d’Alacant, l’església de Sant Joan Baptista ha sigut escenari, una vegada més, del tradicional Canto dels Dolores. Enguany, els assistents han tingut el privilegi d’escoltar els Set Dolores de la Verge, una obra composta en 1883 pel mestre Juan Goñi, interpretada magistralment per l’Orfeó Sant Joan i la Banda de Música del Centre Professional Vila de Sant Joan.

Per a esta ocasió especial, el director convidat ha sigut Álvaro García Lasheras, reconegut per la seua labor com a professor associat en la Facultat d’Educació de la Universitat d’Alacant i pel seu rol com a coordinador del Projecte Educatiu de la Societat Musical La Paz de Sant Joan d’Alacant. La direcció de García Lasheras ha aportat una sensibilitat i mestratge que han enriquit encara més la interpretació d’este acte centenari.

La celebració d’este Divendres de Dolores ha culminat amb una singular tradició que persistix des de fa més de 140 anys: el “sou” entregat als músics ha consistit en una dotzena d’ous, mentres que el sacerdot i el director han rebut dos dotzenes, seguint el costum.

El Cant dels Dolores és una pregària dedicada a la Mare de Déu en la seua advocació dels Dolores, també una manifestació cultural. Així, la participació de l’Orfeó Sant Joan i la Banda de Música del Centre Professional Vila de Sant Joan, sota la direcció d’Álvaro García Lasheras, ha permés que tant residents com visitants experimenten un moment de connexió espiritual i artística profunda.