CUINA TRADICIONAL

La gastronomia típica de Sant Joan d’Alacant està basada en els productes de la terra, l’Horta alacantina , la qual cosa la converteix en una combinació de productes variats i saludables, essència de la dieta mediterrània. Durant el segle XVIII l’explotació agrícola serà enfocada principalment a la producció vinatera, el *fondillón, que era sense discussió, la principal collita de la Comarca L’Alacantí fins a la seua pràcticament desaparició per la *filoxera a la fi del segle XIX, moment pel qual, comença a despuntar els caldos de l’Alt i Mig Vinalopó. En la cuina tradicional l’arròs és el protagonista en quasi tots els plats destacant l’arròs a l’alacantina, l’arròs amb ceba i entre els plats de verdures, la olleta. El putxero amb tarongetes continua sent el plat de les grans celebracions.

La gastronomia santjoanera dona cabuda també als productes que el Mediterrani ens proporciona. Així, podem degustar plats com l’arròs amb bruna, la borreta amb bacallà, el verat en escabetx i fins i tot, el pastís de peix.

Són també típics les seues xarcuteries i carnisseries que ens ofereixen una selecció especialitzada de productes porcins com a pernils ibèrics, i en les quals també podem trobar gran varietat de formatges, salaons i conserves.

Si parlem de dolços, l’ametla és un producte molt local, trobant-se en totes les postres: pastís d’ametles, ametlats i quatre iguals. Un altre dels productes típics dolços realitzats en els obradors de Sant Joan d’Alacant i els de Benimagrell són els rotllos i la tonya, que amb xicotetes variacions, es converteix en les mones dels dies de Pasqua.

També són tradicionals les coques saladas como la coca de Sant Joan, la coca amb tonyina, la coca de sardines amb tomaques i pimentons i la coca amb molletes.

Tots aquests exquisits productes i plats podem degustar-los en els nombrosos restaurants de Sant Joan d’Alacant que s’esforcen cada dia per oferir els millors serveis i garantir la satisfacció per a tots els paladars. D’aquesta manera, Sant Joan es converteix en parada obligada per a gaudir dels seus plats típics i les seues especialitats en rebosteria.

IMAGEN-COCINA-TRADICIONAL.png

Cuina Tradicional

La gastronomia típica de Sant Joan d’Alacant està basada en els productes de la terra, l’Horta alacantina. Durant el segle XVIII l’explotació agrícola serà enfocada principalment a la producció vinatera, el fondellol, que era sense discussió, la principal collita de la Comarca L’Alacantí. En la cuina tradicional l’arròs és el protagonista en quasi tots els plats destacant l’arròs a l’alacantina, l’arròs amb ceba i entre els plats de verdures, la olleta. El putxero amb tarongetes continua sent el plat de les grans celebracions.

RECEPTES I

RECEPTES II