JOCS I ESPORTS

La pilota a Sant Joan

Recordem com a antics pilotaires Ximo Miralles, Vicente, Paco Navarro, Pepe del bar San Roc, Jaime Olcina, Julianet, Paquito l’àvia, Vicente Caturla… Aficionats que cada vesprada deixaven el seu treball i es posaven el guant colpejant la pilota pels nostres carrers, carrers com la del Carmen, la de la Mar i fins i tot en Santa Faç. Amb ells es va aconseguir legalitzar el Club de Pilota Benimagrell, entrant en la competició i consolidant tot el que hui dia altres jugadors defensen, perquè aquest esport continue portant el nom de la nostra localitat per diferents llocs.

Aquesta entitat esportiva va ser registrada oficialment com a club esportiu fa 32 anys. Malgrat això es porta competint més de 55 anys en la nostra localitat. La primera lliga oficial disputada pel club, va ser la Lliga Autonòmica de Llargues i Palma Trofeu Diputació d’Alacant, en la 3a categoria, competint contra altres localitats com Agost, Mutxamel, San Fulgencio o Tibi, entre moltes altres.

Amb el pas dels anys, noves generacions s’han format i han competit per aquest club, destacant entre ells: Jaime, Pedro i José Olcina, Paco Terol, Felo Caturla o José Sala, entre altres. Tot això, va donar lloc al fet que en poc temps el Club de Pilota Benimagrell ascendira de categoria. Els seus primers triomfs va ser el campionat en tercera categoria i ascens a segona. Obtenint quatre campionats en 2a en les modalitats de Llargues i Palma. Amb la incorporació de Daniel Sansano, servei de San Fulgencio, l’equip va ascendir a la 1a categoria, fent història en el club.

Jugant en Benimagrell (Sant Joan d’Alacant)

Escola de Pilota (Sant Joan d’Alacant)

Tot això ha donat lloc a joves promeses d’aquest esport, les quals es formen dia a dia en la Escola de Pilota, entitat que rep el suport de les seues governants e les institucions locals, destacant a Paco i D. Edmundo Seva. Aproximadament, al voltant de 22 alumnes es van integrar en el primer any, i actualment els xicotets i xicotetes pilotaires competeixen en els Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana.

Gran quantitat de santjoaners han col·laborat de l’una o l’altra forma perquè aquest club dia a dia continue creixent, podent continuar amb la seua labor i formant grans jugadors.

Entre les competicions que tenen lloc a la Comunitat Valenciana, com són la Lliga Autonòmica de Llargues i Palma Trofeu Diputació d’Alacant, en la qual el nostre equip de primera de Llargues, va aconseguir quedar en segon lloc. Gràcies a aqueix assoliment, el club va poder participar en la Coupe dones Champions, competició més important a nivell internacional de clubs, en la qual participen els equips campions belgues, holandesos, italians, francesos, bascos i valencians. Per al nostre equip va ser tot un honor poder representar al nostre Sant Joan d’Alacant en aquesta competició, ja que mai abans en la història del Club de Pilota de Benimagrell havia succeït, i a més l’equip va aconseguir quedar subcampió en l’edició celebrada a Alfara del Patriarca (València) en 2014. A tot això li segueixen un campionat de segona de palma i altres 5 subcampionats en primera categoria de llargues i perxa, en els últims 5 anys.

Cada any el 9 d’Octubre se celebra el Memorial Jaime Olcina, on els jugadors més destacats del moment acudeixen per a participar en aquest. Jaime va ser un gran impulsor de la pilota en Benimagrell, i a més compta amb un monument al Parc de Benimagrell.

Monument Pilota Valenciana, Memorial Jaime Olcina, (Benimagrell, Sant Joan d’Alacant)