La Junta Major de Confraries i Germanors de Sant Joan d’Alacant ha donat inici oficial a la Setmana Santa 2024 amb l’esperat Pregó a l’Església de Sant Joan Baptista. Enguany, la Sant Joan ha tingut l’honor d’escoltar a María José Marcos Fuster, reconeguda periodista santjoanera, qui ha compartit amb els assistents un pregó profundament personal i commovedor.

María José Marcos Fuster ha evocat les seues primeres experiències i records vinculats a la Setmana Santa, destacant la influència de la seua família i la seua especial connexió amb la Confraria de La nostra Senyora de la Caritat. El seu relat no sols ha emocionat als presents, sinó que també ha servit com un recordatori de la importància de la tradició.

La jornada s’ha enriquit encara més amb el segon concert de l’IV Cicle de Música Sacra de la Societat Musical La Paz. La Camerata Aitana, amb el seu talent i sensibilitat, ha omplit el temple de belles melodies, creant un ambient de reflexió.

Este esdeveniment no sols marca l’inici dels actes litúrgics i culturals previs a la Setmana Santa, sinó que també reflectix el fort teixit comunitari de Sant Joan.

Des de l’organització del pregó i el concert, la Junta Major de Confraries i Germanors juntament amb la Societat Musical La Paz demostren el seu compromís amb la preservació i promoció de les tradicions que definixen la Setmana Santa a Sant Joan. L’elecció de María José Marcos Fuster com a pregonera subratlla la rellevància de comptar amb veus que, des de la seua experiència i vincle personal, puguen transmetre el valor i la profunditat d’estes celebracions.