Nota de premsa 27/07/2022

                                                             

                                                                    Sant Joan d’Alacant passa a formar part de la Ruta del Vi d’Alacant

Totes dues Institucions van aprovar l’adhesió fa tan sols uns dies. Els socis de la Ruta del Vi en el seu conjunt van aprovar en l’assemblea celebrada dilluns passat 18 de juliol, l’alta del nou destí. Amb Sant Joan d’Alacant són 12 els destins que passen a formar part li la ruta, al costat de la Vall de Pop, l’Alfas del Pi, Villena, Salinas, Algueña, El Pinòs, Monóvar, Petrer, Novelda, Sax, Calp i Teulada-Moraira.

Per part seua, l’ajuntament de Sant Joan d’Alacant, en acord de ple celebrat divendres passat 15 de juliol, va determinar, així mateix, la seua adhesió a l’associació.

mb esta incorporació, la Ruta del Vi es proposa continuar creixent de manera coherent, seguint els estàndards de qualitat marcats per Rutes del Vi d’Espanya en el seu manual de producte. El següent pas lògic serà la incorporació d’empreses del municipi: establiments de restauració, allotjament, així com altres empreses de serveis turístics.

Un dels factors que han determinat esta decisió és la petjada vitivinícola del municipi evidenciada en la Finca Ansaldo, BIC de titularitat municipal. La finca rep el seu nom de la família genovesa Ansaldo que, després d’assentar-se a Sant Joan en el segle XVII, es va dedicar al comerç i explotació de vi. Recentment restaurat, el conjunt arquitectònic es compon: torre de defensa, cuines, ermita, almàssera i antics cellers. L’immoble hui dia alberga sales polivantes, espais musealizados, i un centre d’interpretació de l’Horta d’Alacant. Un element divulgador, este últim, que aportarà valor històric a l’oferta de museus del vi existent en la Ruta del Vi, conformada pel Museu Etnològic d’Alcalalí, el Celler Museu Maserof a Xaló o la Casa del Marbre i el Vi al Pinós.

Per a María Miñano, presidenta de la Ruta del Vi d’Alacant “la incorporació de Sant Joan d’Alacant a la Ruta del Vi àmplia i enriqueix l’oferta enoturística existent, constituint un interessant nus de connexió entre les comarques del Vinalopó al sud interior i les de la Marina al nord-est i obrint la porta a possibles incorporacions dels municipis veïns”.

En paraules de Manel Giner, regidor de Foment Econòmic de Sant Joan “que el nostre municipi s’haja incorporat a la Ruta del Vi d’Alacant com el primer de la Comarca de l’Alacantí, és un motiu d’alegria i orgull, perquè permetrà que Sant Joan es retrobe amb el seu passat vitivinícola i que la nostra activitat econòmica es beneficie dels avantatges de treballar, al costat de la resta de socis públics i privats d’este club de producte, participant de les seues accions de formació, capacitació, millora i difusió de la nostra oferta. I tot això, gràcies a la col·laboració públic-privada que representa la Ruta del Vi”.