Diumenge passat 31 de març, l’esperit de la Pasqua va cobrar vida als carrers de Sant Joan a través de la Processó de la Trobada, marcant el cim de la Setmana Santa 2024 amb una celebració que reflectix l’alegria i esperança de la Resurrecció. Este acte, arrelat en la tradició, va començar el seu recorregut a les 8.00 hores des de l’Església Parroquial.

La imatge de la Verge dels Dolores, que va avançar amb el seu rostre cobert per una mantilla negra, simbolitzant el dol per la mort de Crist, es va convertir en un emotiu símbol de l’expectativa del retrobament. Este camí de reflexió i anticipació va conduir a la Verge fins a un llit de flors preparat per al moment de la trobada amb el Santíssim Sagrament.

El punt culminant del matí va ser el Trobada Gloriosa en la confluència de l’Avinguda de la Rambla amb el carrer Pintor Baeza, on la mantilla negra de la Verge va ser reemplaçada per una flor, en un gest que simbolitza el pas del dol a l’alegria per la Resurrecció de Crist.

La processó va prosseguir el seu recorregut pels principals carrers de la ciutat, culminant a l’Església Parroquial on es va dur a terme la Benedicció amb el Santíssim, seguida de la Solemne Eucaristia de Pasqua. Este esdeveniment no sols va enfortir la fe dels participants, sinó que també va servir com un moment de renovació espiritual i comunitària.

La Processó de la Trobada, que va comptar amb la participació de set Confraries i Germanors. Este esdeveniment pasqual reflectix la contínua dedicació de la comunitat a les seues tradicions, al mateix temps que celebra l’esperança i la renovació que la Resurrecció representa.

Amb la Processó de la Trobada, finalitza la Setmana Santa 2024, la comunitat de Sant Joan, una vegada més, va demostrar el seu compromís amb la preservació de les seues tradicions i la seua capacitat per a reunir-se en moments de profunda significació espiritual.