En l’emblemàtica Plaza d’Espanya de Sant Joan d’Alacant, dissabte passat 16 de març, es va dur a terme la inauguració de l’Exposició Fotogràfica de Setmana Santa 2024, titulada “El Retrobament”. Per segon any consecutiu, este esdeveniment ha marcat l’inici de les celebracions de Setmana Santa en el municipi, oferint a residents i visitants una mirada íntima i commovedora sobre les tradicions i l’esperit d’estes dates.

Organitzada conjuntament per l’Ajuntament de Sant Joan, des de la Regidoria de Turisme, i la Junta Major de Setmana Santa de Sant Joan, l’exposició ha sigut enriquida per la destacada participació i el treball de Rosa María Navarro, presidenta de la junta. Organitzada conjuntament per l’Ajuntament de Sant Joan, des de la Regidoria de Turisme, i la Junta Major de Setmana Santa de Sant Joan, l’exposició ha sigut enriquida per la destacada participació i el treball de Rosa María Navarro, presidenta de la junta.

Les fotografies presents en l’exposició narren, amb una intensitat palpable, les experiències de la Setmana Santa viscudes en un abans i després de la pandèmia, capturant no sols moments de fervor religiós i cultural, sinó també l’ànsia col·lectiva per tornar als carrers i retrobar-se amb la passió que unix a la comunitat. Enguany, l’exposició adquirix un significat encara més especial, reflectint la resiliència i continuïtat en temps d’incertesa.

L’acte d’inauguració es va veure embellit per l’actuació del Duo Cambra de Piano i Clarinet de la Societat de la Pau, les melodies de la qual van afegir una atmosfera de recolliment i reflexió, complementant perfectament l’essència de l’exposició. L’experiència de la mostra s’intensifica a boca de nit, quan els cartells s’il·luminen.

“El Retrobament” estarà oberta al públic fins al 2 d’abril, oferint tant a residents com visitants l’oportunitat de submergir-se en la riquesa espiritual i emocional de la Setmana Santa de Sant Joan d’Alacant. Més que una exposició, és un testimoniatge de la resiliència humana i del poder de la fe i la tradició per a reunir i enfortir a una comunitat.

Amb esta iniciativa, Sant Joan d’Alacant no sols celebra la bellesa i solemnitat de la seua Setmana Santa; també subratlla el profund vincle que unix als seus habitants amb la seua història i les seues tradicions, fins i tot en els moments més desafiadors. “El Retrobament” és, en definitiva, una celebració de la vida, la comunitat i l’esperança, que romandrà en el cor de tots els que participen en ella.