El Programa de Setmana Santa 2024 està experimentant un rejoveniment notable enguany, gràcies a una sèrie d’iniciatives encaminades a involucrar a les noves generacions en els valors que caracteritzen esta època.

La novetat d’esta Setmana Santa es troba en la celebració de la Primera Processó Infantil, que es va dur a terme el dilluns sant, 26 de març, en col·laboració amb el Col·legi La nostra Senyora del Carmen. Este esdeveniment no sols va oferir als més joves l’oportunitat de participar activament en la Setmana Santa, sinó que també va representar un pas avant en la reducció del salt generacional dins del col·lectiu confrare. A més, el concurs de redacció “Seré Pregoner” es va presentar com una innovadora manera d’estimular la creativitat i l’interés per les tradicions setmanasanteras entre els estudiants, amb una convocatòria especial prevista per al dimecres 27 en la Parròquia de Sant Joan Baptista.

La Junta Major, liderada per la seua nova presidenta Rosa Navarro des de finals de gener, ha estés la mà a la joventut no sols a través d’esdeveniments, sinó també amb la creació d’un àlbum de cromos que arreplega imatges i tradicions locals de la Setmana Santa. Este projecte busca fomentar des de la infància els valors i l’amor per estes festivitats.

A més, la Setmana Santa d’enguany s’ha dedicat a la pau, un tema reflectit en el Cartell 2024, una obra d’oli pintada per la santjoanera Carmen Climent. La peça, que convida a l’assossec i la reflexió a través de símbols cristians com la barca, la xarxa i els peixos, ens criden a l’assossec i la reflexió.

Per segon any consecutiu, s’ha enriquit la Setmana Santa amb l’exposició fotogràfica de gran format “El Retrobament”, amb obres de Jesús Cidoncha. Instal·lada en la Plaça d’Espanya, esta exposició forma part del recorregut de les processons, oferint als fidels i visitants una perspectiva única sobre la Setmana Santa local.

L’Ajuntament de Sant Joan, a través de l’Alcaldia i de les Regidories de Turisme, Festes i Cultura, han previst actes que es comprometen amb la Setmana Santa, la tradició i la renovació. Sant Joan aposta perquè la veneració de les seues tradicions seculars pot evolucionar i adaptar-se per a continuar sent rellevant i significativa per a totes les generacions, assegurant així la continuïtat i el vibrant futur de la seua Setmana Santa amb un nou Principi del formulari acte dirigit per al públic infantil organitzat per la Junta Major de Confraries i Germanors de Setmana Santa de Sant Joan i el Col·legi La nostra Senyora del Carmen, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Joan.

Acompanyats per l’Aula de Percussió de la Societat Musical La Paz, els joves portadors del pas, al costat de *nazarenos infantils, dames de mantilla, i els emblemàtics símbols de la Passió, van recórrer un itinerari que va incloure l’Església Sant Joan Baptista, la Plaça d’Espanya, la Rambla, Pintor Baeza, i el Carrer Major, culminant la seua marxa de retorn a l’església. Este recorregut no sols ha sigut un acte d’expressió de fe, sinó també una oportunitat perquè els més joves experimenten el participar activament en les tradicions setmanasanteras.