Casa Ravel

La finca Ravel és una construcció amb forma de “L”. En la planta baixa es troba el vestíbul de dues crugies adossades que es comuniquen per mitjà d’un buit vertical de llinda, situant-se en la primera les estades del colon i en la segona, la cuina. L’escala està en una caixa independent a aquests espais. El celler es troba en el semisoterrani, és rectangular i està coberta amb volta canó.

En la planta superior està l’habitatge del propietari amb les dependències agrupades i orientades a llevant. Que dona a la façana nord es troba una terrassa. Finalment, un cos a la cantonada nord-est sobreïx per damunt del pis superior, conseqüència d’una ampliació de les dependències.

Com a elements ornamentals, destaca el paviment ceràmic amb les dues “SS” dibuixades sobre el material encara cru del vestíbul. Els paviments hidràulics de la planta principal són fruit de les reformes dutes a terme a principis del segle XX.

Tant a nord com a sud existeixen importants jardins que li han valgut el reconeixement de jardins singulars per part del Ajuntament de Sant Joan, on destaquen entre altres els pins, palmeres, xiprers i buganvillas.

Sabies que…?

En aquesta època va ser propietari Sr. Federico Leach Laussat d’origen suec per part de mare i avi, el cònsol de Suècia a Alacant D. Federico Cristierning. Sr. Federico Leach va ser accionista del Canal de l’Horta, va casar en primeres amb Sra. María Ausó Llopis. En segones núpcies va casar amb la seua cunyada Sra. Concepción Ausó Llopis. Per contra, el seu pare Sr. Francisco Javier Laussat Clavería, va ser Vice-Consul de França a Alacant en 1832. Actualment, l’habitatge continua pertanyent a una branca d’aquesta família.